Om oss

På den här nätloggen reflekterar två ortodox-kristna studenter kring allt som hör den andliga vägen till. Det ämnet är bredare än man tror och innefattar både vandring och vila, trubbel och frid, stickspår och kaffepauser. Ingen av oss kommer från en troende bakgrund, utan det är först på senare år som vi har hittat hem till urkristendomen. Som sådana bjuder vi in både dem som fortfarande söker och dem som redan far på ”banad väg” (Jes 35:8) att grunna tillsammans med oss.

Att i våra tidevarv och i vår del av världen välja den väg som vi har gjort kan nog av många ses som ett tecken på enfald. Vi hoppas dock att det med Guds hjälp skall kunna bli fråga om det slags inre enfald som kommer sig av kontemplativ samling och för-en-ing med Honom som sägs vara såväl en- som trefaldig. Sedan heter det ju trots allt att den som i sanning vill bli vis måste först finna sig i att vara lite dåraktig (1 Kor 3:18).

P. A. studerar klassiska språk, har ett dunkelt musikerförflutet och tycker om – men är dålig på – syllogismer.

Joel har studerat musik i fem år men provar nu att försörja sig som frilansbasist, när en önskan om ett rött torp på landet, tränar crossfit, och gillar mackor med te.

Vi kan kontaktas på enfaldigatva[at]gmail.com

Väl mött!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s